fredag den 16. april 2010

Australien

Fra Karlslunde til Melbourne, Australien 15. - 16. april 2010.

Torsdag den 15. April var der endelig afgang fra Karlslunde mod Down Under, nærmere bestemt Melbourne. Vi fløj fra Kastrup til London kl. 07:45 selve flyvning tog 2 timer men pga. af tidsforskellen landede vi i London kl. 08:45.

Da jeg ikke havde booket billetterne samlet skulle vi hente vores bagage og indtjekke den igen hos Qantas, det Australske flyselskab som skulle flyve os til Melbourne. Hele processen med afhentning og indtjekning gik ganske smertefrit, og ved indtjekningen fik vi besked på at vores afgang var blevet flyttet 1 time frem til kl. 11:15, grundet det kraftige vulkanudbrud på Island, ville flyvninger fra alle Londons lufthavne blive indstillet fra kl. 12:00. Lufthavnene i Manchester og Birmingham, var allerede blevet lukket. Godt at vi ankommet til London i meget god tid, selvom afgangen var flyttet frem havde vi stadig tid til at besøge loungen, for lidt formiddagskaffe og en snack. I Heathrow var der hele 3 lounges vi kunne komme gratis ind i via af vores Diners Club kort.
Vores fly fra London til Melbourne.

Efter den nye afgangstid, gik vi til gaten kl. 10.15, så vi i hvert fald ikke var skyld i at flyet blev forsinket og så ikke kunne komme afsted. Vi kunne allerede begynde at på tavlen at fly blev aflyst, specielt dem med afgang om eftermiddagen. Selve bordingen gik meget smertefrit, vi var ikke så mange passagerer, så vi fik en række for selv, senere ombord fik vi at vide fra kaptajnen at mange passagerer ikke havde nået at tjekke ind til den fremrykkede afgang. Derfor var vi så få passagerer ombord, vi var vel ikke engang halvfyldt i denne Boeing 747, som i første omgang skylle flyve os til Hong Kong, også videre til Melbourne. Med lidt mere en 9500 km og 11½ times flyvning foran os lettede vi fra London kl. 11:35, og det var tydeligt at mange forsøgte at komme i luften ind at luftrummet blev lukket, vi så mere end 10 fly i kø efter os.

På turen til Hong Kong fik vi først serveret frokost, lidt senere en snack, inden flyet blev gjort “nat” klart, kl. 15:00, men det lykkedes os da at sove 3-4 timer, og et par timer før vi landede blev der serveret morgenmad.
På vej mod Hong Kong.
Hong Kong lufthavn er stor, meget stor, men god skiltning og få mennesker gjorde turen gennem transit området og security checket let og hurtigt. Selv her i Hong Kong lykkedes det os at finde en lounge hvor vi via af vores Diners kort kunne komme gratis ind, til fri mad og drikke, og ikke mindst siddepladser i ordentlige møbler. For uanset hvilken lufthavn vi har været i, og det er blevet til nogle stykker, så har de alle alt for lidt siddepladser, og dem der er, er ikke særligt behagelige at opholde sig i, men måske er det ulovligt at passagerer i transit skal føle sig godt tilpas.
Loungen i Hong Kong.

Mens vi sad i loungen kunne vi dels via nettet og dels via CNN se, hvor mange afgange der var blevet aflyst i de forskellige lufthavne i Europa, alene i Heathrow var mere end 180.000 passagerer blevet berørt af aflysninger. Så vi følte os både glade og lettede over at være kommet af sted, det havde været ret ufedt at starte vores ture, med 1-2 dages forsinkelse i London.

Vi havde godt 2 timers transit i Hong Kong, hvor vi brugte det meste tid i loungen, vi havde ellers troet at vi skulle blive i flyet, under denne stopover, som de kalder det. Da vi fløj til Filippinerne for et par år siden, havde vi en lignede stopover i Guangzhou i Kina, og den gang var der ikke noget med at forlade flyet.

Det sidste stræk til Melbourne var godt 7.500 km og 8½ time, igen blev vi serviceret med mad og drikke, først frokost og lige inden vi landede i Melbourne aftensmad. Vi landede planmæssigt kl. 20:00 og var det ellers tid til den paskontrol samt kontrol af bagage, Australien tillader nemlig ikke at man medbringer mad, drikke eller trævarer ind i landet, det foregår ved at ens bagage bliver gennemgået af hunde som snuser sig frem til de forbudte ting. 1 time efter vi var landet sad vi i en taxi på vej til vores hotel, Hotel Enterprize i Spencer Street.

Efter en hurtig udpakning var vi så ellers klar til at gå ud i byen, vi bor utroligt centralt, by midten ligger kun 500 m fra hotellet og Docklands Waterfront, som er et havneområde med cafeer, barer og restauranter, ligger kun et par hundrede meter væk. Det blev målet for vores første gåtur, men da vi var lidt usikre på hvor langt ud i havnen vi skulle gå, vendte vi om før vi havde nået helt derud, da vi undervejs kun havde set lukkede cafeer og restauranter. Vi fandt så en bar/restaurant på Hotel Savoy, som lå en blok fra vores eget hotel. Efter en enkelt eller to øl, begyndte trætheden så småt at melde sig, ikke mærkeligt når man tænker på at vi havde været på farten siden torsdag morgen kl. 05:15, og kl. nu var 23:30 fredag. På vej tilbage til hotellet fik vi lige shoppet lidt fornødenheder og så var det ellers tid til at komme i kassen.
Vores hotel værelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar