Brisbane til Gold Coast, Surfers Paradise 24. maj 2010
Vi spiste morgenmad på værelset, mens vi pakkede vores kufferter og gjorde klar til at tjekke ud, solen skinnede fra en lidt broget himmel, men det var dejligt varmt.
Vi fik receptionen til at ringe efter en taxi, som kørte os til Hertz biludlejning nede i centrum. Vi havde lejet en Holden Statesman, en ret lækker bil med alt hvad man kunne tænke sig af udstyr, en stor motor og automat gear selvfølgelig.
Vores lejebil Holden Statesman
Efter papirarbejdet var vi klar til at køre de ca. 80 kilometer sydpå til Surfers Paradise.
Det var en kort tur, uden ret meget at se på før vi ankom til Surfers Paradise, det kan vel bedst beskrives som Miami, kæmpe skyskrabere bygget langs havet og kanalerne. Vores hotel Vibe, lå lige midt i centrum og godt 100 m fra havet, men lige ud til en af kanalerne. Vi var ankommet lidt før kl. 11, så vores værelse var ikke klart endnu, vi parkerede derfor bilen og vores bagage på hotellet og gik ud i byen.
Hotel Vibe Surfers Paradise
Vi gik ned mod stranden, hvor der var livlig aktivitet, dog var der trods stedet navn ingen surfere på vandet. Vi forsatte vores tur op gennem gågaderne, hvor det var tydeligt at dette var turist sted nummer 1 i Australien, barer, restauranter, turarrangører side om side med souvenirbutikker. Ikke at det kom som nogen overraskelse for os, vi havde både læst og hørt fra andre at Gold Coast, som dækker godt 80 km kystlinje, er et Australiens mest besøgte turistområde, med mere end 3 millioner turister hvert år.
Stranden på Surfers Paradise
På vej tilbage til hotellet, købte vi lidt madvarer i et af de større supermarkeder, og satte os ved hotellets pool og ventede på værelse skulle blive klar.
Vi fik et værelse på næst øverste etage, 21. sal, med udsigt udover havet, ikke dårligt. Vejret var stadig lidt broget, så vi valgte at bruge noget af eftermiddagen på at vaske tøj i hotellets vaskeri.
Vores værelse
Mens tøjet blev tørret gjorde vi os klar til en solnedgangs cocktail i den højst beliggende bar i Surfers Paradise, Q1 Skybar, som lå på 77. etage men da vi skulle betale kr. 100 bare for at komme op i baren og sikkert betale skyhøj overpris for drikkevarerne, valgte vi at sige pænt farvel igen. Vi besluttede i stedet at finde en restaurant hvor vi ville spise aftensmad senere.
Udsigten fra vores værelse
Solnedgangs cocktailen indtog vi på vores egen altan, i form af et glas hvidvin, efter solen var gået ned, hvilket er omkring kl. 17:00 her på østkysten.
Vi valgte at spise aftensmad på Captains Table, en restaurant med speciale i fisk, det var helt igennem et godt valg, maden smagte fantastisk, jeg fik Bugs, som bedst kan beskrives som meget store krebs eller små hummere, Susanne fik grillet laks, alt sammen veltillavet og flot anrettet.
Aftensmad, Bugs.
Paradoksalt nok så er det måltid et af de bedste vi har fået under vores ophold i Australien, og så på et turiststed.
Gold Coast til Hervey Bay 25. maj 2010
Vi vågnede op til endnu en broget dag, mere broget end dagen før, totalt overskyet og truende regn. Men vi skulle godt 400 km nordpå så vi håbede på opklaring undervejs.
Vi fik pakket bilen, tjekket ud fra hotellet og kl. 09:30 kørte vi fra Surfers Paradise, vi lod GPS’en fører os gennem byen ud til motorvejen.
Det tog os godt 4 timer at køre til Hervey Bay, og vores håb om bedre vejr gik desværre ikke i opfyldelse, men den regn vi havde undervejs var trods alt holdt op, da vi ankom til vores hotel Boat Harbour Resort, som vi i øvrigt måtte finde uden hjælp fra GPS’en som valgte at gå død 30 km før Hervey Bay.
Boat Harbour Resort
Hotellet ligger lige overfor stranden, og vi fik et værelse med udsigt dertil og placeret lige ved poolen.
Vores terrasse
Værelset var indrettet med lille køkken, og spisebord og stole både ude og inde.
Vores værelse
Vi pakkede vores ting ud, inden vi gik en tur ned mod havnen, hvor hotellets ejer havde anbefalet os The Boat Club, som et godt spisested. Her spiste vi vores frokost mens vi sad og kiggede udover havnen, vejret var så småt begyndt at klar op, og himmelen blev mere og mere blå.
Vi gik tilbage til hotellet og tog bilen til et indkøbscenter, vi havde set på vejen, og købte ind til aftensmad og morgenmad.
Vi valgt at lave hjemmelavede burgere på nogle rigtigt lækre grovboller, kun med salat, tomater, løg og lidt ketchup. UHM.
Hervey Bay og Fraiser Island 26. maj 2010
Vi var tidligt ude af sengen, vi havde dagen før booket os på en tur til Fraiser Island, som ligger ca. 10 km udfra kysten.
Kl. 7:45 blev vi hentet og kørt ud til færgen som skulle sejle os, vejret var klaret op, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Selve sejlturen tog godt 30 min, og ved ankomsten til Fraiser Island skulle vi med en anden bus, en bus med 4 hjulstræk.
Advarselstavlen
Fraiser Island er verdens største sand ø, 124 km lang og 22 km på det bredest sted, og der er ingen asfalterede veje, derfor 4 hjulstræk. Selvom øen er en sand ø, så gror der subtropisk regnskov på godt 1/3 af øen, og udover sandstrandene er der masser af ferskvandssøer, hvor man kan bade. Derudover rummer øen et fantastisk dyreliv med 350 forskellige fugle, 79 forskellige reptiler, 19 forskellige slanger, hvoraf 5 er på top 10 over de mest giftige, 47 forskellige pungdyr, og sidst men ikke mindst Dingoer.
Øgle
Dingo
Vores første stop på øen var Central Station, som var den gamle skovhygger by, hvor vi fik en guidet gåtur gennem en del af regnskoven, med kæmpe træer og ferskvandsfloder med sandbund.
Central Station
Turen gik videre til en af de største ferskvandssøer Lake McKenzie, hvor vi fik tid til at bade. En utrolig smuk sø, med krystal blåt vand og det fineste hvide sand.
Lake McKenzie
Det var en kold dukkert men meget forfriskende.
Lake McKenzie
Frokosten blev indtaget på Eurong Beach Resort, i form af en buffet, ikke alt for opfindsom men ok vi blev da mætte.
Efter frokosten kørte vi ud på stranden, 75 mile beach, navnet på grund af strandens længde ca. 124 km, hvor man kan køre hele vejen. Vi stoppede ved Eli Creek, igen en ferskvand flod som smider 4 millioner liter vand ud i havet i timen. Vi gik en tur op gennem floden, vandet var ligesom i søen ret koldt, men igen meget forfriskende og krystal klart.
Susanne i Eli Creek
Eli Creek
Næste stop på turen var et fotostop ved skibsvraget af Maheno, en gammel luksusliner som strandede, efter endt tjeneste, på vej til skrotning i Japan, i 1935. Under 2. verdenskrig brugte det Australske flyvevåben skibet som mål for bomber, hvilket det tydeligt bære præg af.
Maheno
Vi kørte videre til Coloured Sands, farvet sand, som indeholder 72 forskellige farver sand, desværre for os var solen i en forkert vinkel så det var svært at se og ikke mindste at fotograferer.
Coloured Sands
Tilbage i bussen fik vi tilbudt en 20 min rundflyvning, mod betaling selvfølgelig, jeg købte en af de 7 pladser i flyet, Susanne ville hellere blive i bussen.
Ombordstigning
Maheno set fra luften
Fraiser Island set fra luften
Det var en utrolig flot og spændende tur, det mest spændende var at flyet startede og landede på stranden, ikke mange steder i verden det kan lade sig gøre.
Landing på stranden
Vi landede igen godt 2 kilometer foran bussen, som så samlede os op og vi kørte via en tissepause på resortet tilbage til færgen.
Solnedgang over Hervey Bay
Vi var tilbage på vores hotel kl. 18:00, hvor vi spiste aftensmad, vi havde dagen før indkøbt store T-bone steaks, som jeg grillede på hotellets grill.
Hervey Bay 27. maj 2010
En dejlig morgen uden vækkeurets ringen, så vi kom ud af kassen ved 9 tiden, solen skinnede fra en skyfri himmel. Morgenmaden blev indtaget på terrassen, mens vi planlagde dagens program…AFSLAPNING.. Så det blev badetøj på og så ud til poolen og nyde solen.
Pool drengen på Boat Harbour Resort
Det blev et par dejlige timer i solen, total afslapning.
Frokosten blev også spist på terrassen, mens vi skrev lidt på vores livshistorie.
Opdatering af vores livshistorie
Ved 3 tiden tog vi så bilen ud til den nordlige esplanade, for dels at få vekslet lidt penge og dels for at finde en cafe med internet adgang. Det med cafeen lykkedes os ikke, så vi nøjes med en internet cafe, hvor det varmeste man kunne få var iskaffe.
onsdag den 26. maj 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar